Wikipedie:Spelling

Oet Wikipedie, de vraaie enzyklopedie
Gao naor: navigasie, zeuk

Op disse zied vie'j de spellingsrichtlienen veur de verschillende Nedersaksiese tongvallen. De meeste daorvan hebben gien offisiële spellingsregels, mer der bin overal zwat wel spellingskommissies die n schriefwieze uutebröcht hebben.

Systeemteksten van Wikipedie[bronkode bewarken]

De systeemteksten van Wikipedie bin eschreven in t West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS). Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (oek in ANS). De artikels van de maond en t leste niejs dat op t veurblad steet bin altied verschillende Nedersaksiese dialekten. Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld in t Twents en de tekste in de zeukbalke ("zeuken") is vertaald in de meestveurkoemende dialekten.

A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie de praothoek.

Schriefwieze[bronkode bewarken]

De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS) of de Algemeyne Intersassiske Skryvwyse (AIS) bin onze veurkeursschriefwiezen. De ANS wördt onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur t schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur t beneumen van onze kategorieën, in mallen, en gao zo mer deur. De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze ku'j op disse zied bekieken, daor vie'j n beschrieving van de klanken (in t Internasionale Klankeschrift) en de biebeheurende letterkombinasies.

In de tabel hieronder vie'j n overzicht van aandere meugelike schriefwiezes.

Aandere schriefwiezes

Zie oek[bronkode bewarken]